Úvodní strana
O násRepertoárSouborFotogalerieVstupenkyKontakt

Nela Boudová

Po absolvování Státní konzervatoře v Praze hostovala na několika oblastních scénách,v Karlových Varech, v Jihočeském divadlech v Českých Budějovicích, v divadle Kladno-Mladá Boleslav. V Praze byla v angažmá ve Švandově divadle na Smíchově , v Divadle za branouII. Otomara Krejči. Od roku 1993 je v angažmá v Činoherním
klubu, kde je obsazovaná převážně do komických rolí. Z televizního účinkování zmiňme Racka, Anino dítě, Poklad pana H.,seriály Bylo nás pět, Náměstíčko, Místo nahoře, Horákovi, pohádky Čarodějné námluvy, Jediná na světě, Velmi křehké vztahy. Naposledy ztvárnila hlavní roli v romantické komedii Bekyně Mniška.

Filmografie:

  • 2008 Líbáš jako Bůh
  • 2007 Vratné lahve
  • 2006 Po hlavě do prdela, Do blba
  • 1996 Kolja
  • 1989 Jestřábí moudrost
  • 1989 Dotyky
  • 1985 Mravenci nesou smrt

Rozsáhlá je její práce v dabingu, propůjčuje hlas např Julii Roberts, Melanii Griffith a Jodie Foster.Napsala knihu pro děti”Eliška a Korálníčci”. Je matka dvou synů.

 

| tisk | pdf |
Copyright: Dasha Bláhová © 2006-2017 • Design: Jan ChaloupekPowered by: Web2.czTech. support: Xland.CZ
Intimní divadlo Bláhové Dášitel.: +420.606 564 044 • e-mail: